F1 Nieuws

Max Verstappen blikt vooruit op raceweekend in Jeddah: 'Wordt niet makkelijk'

Max Verstappen blikt vooruit op raceweekend in Jeddah: 'Wordt niet makkelijk'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen blikt vooruit op raceweekend in Jeddah: 'Wordt niet makkelijk'

Max Verstappen blikt vooruit op raceweekend in Jeddah: 'Wordt niet makkelijk'
Red Bull Content Pool

In gesprek met Verstappen.com heeft Max Verstappen vooruitgeblikt op het aankomende raceweekend in Saoedi-Arabië. De Nederlander zegt dat de RB19 opnieuw snel kan zijn, maar dat het zeker niet zo makkelijk gaat zijn als in Bahrein het geval was.

In de woestijn van Sakhir wist Verstappen een vrij gemakkelijke overwinning te boeken. Het kwam echter niet vanzelf aanwaaien. In de vrije trainingen had Verstappen namelijk veel moeite met het correct afstellen van zijn RB19. Het leek er zelfs even op dat er zowaar paniek was ontstaan binnen het normaal zo kalme Red Bull.

De RB19 reageerde namelijk compleet anders dan tijdens de drie testdagen het geval was geweest. Uiteindelijk wisten de Red Bull-engineers de wagen van Verstappen dermate goed af te stellen dat de Nederlander met een ruime marge van maar liefst twaalf seconden op teamgenoot Sergio Pérez over de finishlijn kwam.

Geen walk in the park

Vooruitblikkend op het raceweekend in Jeddah zegt Verstappen dat Red Bull moet waken voor overschatting van haar snelheid. Het (straten)circuit van Jeddah is namelijk heel anders dan het circuit van Sakhir. In Bahrein is het asfalt namelijk erg ruw, iets dat in Jeddah niet het geval is.

"In Bahrein hadden we een geweldig weekend, maar ik denk dat het niet makkelijk wordt in Jeddah", zegt Verstappen. "Het is een heel ander circuit en de bolide moet hier snel zijn. Toch ben ik van mening dat we het in ons hebben om een snelle bolide op de grid te zetten."

Aanpassingen aan circuit

Het Jeddah Corniche Circuit, zoals de baan in de tweede stad van Saoedi-Arabië heet, is voor de 2023-editie uit veiligheidsoverwegingen aangepast. Zo zijn de betonnen muren op een aantal plekken naar achteren geplaatst zodat coureurs meer uitloopruimte hebben én verder vooruit kunnen kijken dan de apex van de bocht.

Verstappen geeft aan blij te zijn met de veranderingen die de organisatie van de race heeft doorgevoerd aan de baan. "Het circuit is aangepast, met name op het gebied van zichtbaarheid. Ik hoop dat het voor ons als coureurs beter is geworden, want op sommige punten was de baan erg gevaarlijk", laat de Nederlander optekenen.

Ondanks de aanwezige gevaren van het parcours ziet Verstappen ook dat het circuit veel te bieden heeft. "Het is een stratencircuit met veel grip. Ik geniet er dus altijd van om hier terug te komen."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties