F1 Nieuws

Overzicht tijden Grand Prix van Saoedi-Arabië 2023

Overzicht tijden Grand Prix van Saoedi-Arabië 2023
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Overzicht tijden Grand Prix van Saoedi-Arabië 2023

Overzicht tijden Grand Prix van Saoedi-Arabië 2023
Red Bull Content Pool

Aankomend weekend gaan Max Verstappen en Red Bull Racing proberen hun uitstekende start aan het 2023 Formule 1-seizoen een vervolg te geven. Op het Corniche Street Circuit in Jeddah wordt de tweede race van het jaar gehouden en Verstappen heeft gemixte herinneringen aan het stratencircuit in Saoedi-Arabië.

In 2021 werd de race voor het eerst gehouden, waarbij er eerst veel kritiek was over het feit dat de F1 überhaupt in een land als Saoedi-Arabië actief was. Ook waren veel fans en kenners geen voorstander van nóg een stratencircuit. Maar tijdens de vrije training werd al duidelijk dat Jeddah niet zomaar een baan was. De hoge snelheden die werden behaald in combinatie met de vele bochten zorgden voor een spectaculair gezicht.

Maar de eerste trip van Verstappen naar Jeddah werd geen groot succes. De Nederlander crashte in de kwalificatie, tijdens één van de beste kwali-rondjes uit de geschiedenis van de Formule 1 en tijdens de race had hij het meerdere malen aan de stok met Lewis Hamilton. De Mercedes-coureur beschuldigde Verstappen van een remtest en de stewards gingen daarin mee. Uiteindelijk wist Hamilton de race ook te winnen, waardoor het kampioenschap beslist werd in Abu Dhabi...

In 2022 was er meer succes voor Verstappen. In het weekend dat Jeddah werd geraakt door een raketinslag pakte de Limburger de overwinning, ten koste van Charles Leclerc. Dit was een flinke opsteker voor Verstappen na zijn uitvalbeurt in Bahrein een week daarvoor. Gaat Verstappen dit jaar wederom winnen? Volg de Red Bull-coureur dit weekend op onderstaande tijden.

Tijdsoverzicht (Nederlandse tijd)

Vrijdag 17 maart

Eerste vrije training: 14:30-15:30
Tweede vrije training: 18:00-19:00

Zaterdag 18 maart

Derde vrije training: 14:30-15:30
Kwalificatie: 18:00-19:00

Zondag 19 maart

Race: 18:00-20:00

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties