News

Motorpartner Ford stuurt boze brief naar Red Bull: 'We zijn gefrustreerd'

Motorpartner Ford stuurt boze brief naar Red Bull: 'We zijn gefrustreerd'
News

Motorpartner Ford stuurt boze brief naar Red Bull: 'We zijn gefrustreerd'

Motorpartner Ford stuurt boze brief naar Red Bull: 'We zijn gefrustreerd'

Ford, de motorpartner van Red Bull Powertrains vanaf het 2026 Formule 1-seizoen, heeft laten weten niet blij te zijn met de manier waarop het Oostenrijkse bedrijf de zaak rondom Christian Horner behandelt. De Brit wordt sinds december beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag en er loopt een intern onderzoek naar de teambaas van Red Bull Racing, maar in de tussentijd is Horner wel overal te zien als baas van het raceteam.

Voor Ford is dat onbegrijpelijk, zeker omdat ze eerder al hun zorgen hebben geuit bij Red Bull. Jim Farley, CEO van Ford, heeft een boze brief gestuurd naar het team van Max Verstappen omtrent het onderzoek naar Horner. De Amerikaan is van mening dat alle partners van Ford dezelfde normen en waarden horen te delen als Ford zelf hanteert en op dit moment is dat niet het geval bij Red Bull Racing.

AP heeft de brief van Farley weten te onderscheppen en kan onthullen dat het Amerikaanse automerk meer en meer gefrustreerd raakt door deze zaak. De motorpartner van Red Bull Powertrains vanaf 2026 spoort het team van Max Verstappen dan ook aan om een snelle oplossing te vinden.

"Zoals we al eerder hebben aangegeven, zonder bevredigend antwoord, zijn de waarden van Ford niet onderhandelbaar. Het is van groot belang dat onze racepartners diezelfde waarden delen en daar ook blijk van geven. Mijn team en ik zijn te allen tijde beschikbaar om deze zaak te bespreken. We blijven aandringen op en hopen op een oplossing waar we allemaal achter kunnen staan", zo opent Farley zijn brief.

Transparantie

Naast het feit dat Ford van mening is dat hun partners dezelfde normen en waarden moeten hebben als de fabrikant uit Dearborn, Michigan, is Farley ook gefrustreerd door de communicatie vanuit Red Bull Racing. Of beter gezegd: een gebrek aan communicatie. Ford eist inmiddels dan ook een formeel en volledig rapport van deze zaak.

"We raken in toenemende mate gefrustreerd door het gebrek aan een oplossing of duidelijke indicatie van u over wanneer u een eerlijke en rechtvaardige oplossing van deze zaak verwacht. We zijn ook gefrustreerd door het gebrek aan volledige transparantie over deze zaak met ons, uw zakelijke partners, en we kijken uit naar een volledig verslag van alle bevindingen."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties