News

Lando Norris reageert op afwijzen Red Bull Racing en Mercedes: 'Ik had kunnen wachten'

Lando Norris reageert op afwijzen Red Bull Racing en Mercedes: 'Ik had kunnen wachten'
News

Lando Norris reageert op afwijzen Red Bull Racing en Mercedes: 'Ik had kunnen wachten'

Lando Norris reageert op afwijzen Red Bull Racing en Mercedes: 'Ik had kunnen wachten'

Lando Norris heeft geen enkele spijt dat hij zo vroeg in het jaar zijn contract bij McLaren met een aantal jaar heeft verlengd. De Brit ligt tot en met het einde van 2028 vast bij het team uit Woking en hoopt daar succesvol te worden. Maar als hij even gewacht had met zijn beslissing, had hij wellicht bij Mercedes of Red Bull Racing kunnen tekenen. Deze opties vervielen doordat hij al snel koos voor McLaren.

Door het vertrek van Lewis Hamilton bij Mercedes en het bericht dat Sergio Pérez het 2024-seizoen op flinke achterstand gaat beginnen van Max Verstappen, is de kans aanwezig dat de Mexicaan aan het einde van het jaar de deur gewezen wordt door Red Bull. Bij beide topteams zou er dan een stoeltje vrij komen en zowel Christian Horner als Toto Wolff zal Norris bovenaan hun lijstje gehad hebben.

Maar doordat Norris al zo snel besloot om bij McLaren te blijven, was het voor deze teams niet mogelijk om Norris te verleiden naar Brackley of Milton Keynes te komen. Nu hij weet dat hij wellicht bij het huidige dominante team had kunnen rijden of bij het team dat tussen 2014 en 2021 vijftien titels won, zou dat misschien voor frustratie kunnen zorgen bij Norris. Maar volgens de Brit is dat totaal niet het geval. Hij is tevreden met zijn keuze.

"Nee, ik ben heel gelukkig. Ik had kunnen wachten: de keuze was aan mij. Ik wist dat er kansen op mijn pad zouden komen. Ik wist welke kansen ik op dat moment had, vorig jaar en komend jaar en wat er had kunnen gebeuren of wat er de komende jaren sowieso gebeurt. Dus ik heb nergens spijt van", begint Norris bij Autosport.

"Ik heb vertrouwen in mijn team en in wat we hebben bereikt en wat we in de toekomst kunnen bereiken. Ik ben erg blij met waar ik ben. Natuurlijk zou ik gelukkiger kunnen zijn als we meer van de doelen zouden bereiken die we volgens mij allemaal willen bereiken. Maar het belangrijkste is: Ik geniet van mijn tijd met de jongens met wie ik ben. Voor mij is dat altijd een groot deel van mijn leven - ik wil genieten van waar ik ben."

Topteam in de Formule 1

Overigens vindt Norris het niet nodig om over te stappen naar Mercedes of Red Bull om bij een topteam te horen. De Brit is van mening dat McLaren alles in zich heeft om een topteam te worden, op korte termijn.

"Ik denk dat dat [het gelukkig zijn] een belangrijk onderdeel is van het tegelijkertijd proberen om als team beter te worden, iedereen te kennen en iedereen te pushen. Iedereen is in staat om het doel te bereiken om het topteam in de Formule 1 te zijn. Dus ik ben heel blij."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties