News

Helmut Marko zet concurrenten Red Bull te kakken met pijnlijke opmerking na F1-testdagen

Helmut Marko zet concurrenten Red Bull te kakken met pijnlijke opmerking na F1-testdagen
News

Helmut Marko zet concurrenten Red Bull te kakken met pijnlijke opmerking na F1-testdagen

Helmut Marko zet concurrenten Red Bull te kakken met pijnlijke opmerking na F1-testdagen

Helmut Marko heeft zich uitgesproken over de nieuwe ontwikkelingsrichting van de Red Bull Racing RB20. De 2024-auto van Max Verstappen ziet er heel anders uit dan de auto waarmee hij in 2023 19 races wist te winnen, wat niemand van tevoren verwacht had. Met zo'n dominante auto zou het slim zijn om gewoon door te ontwikkelen op het concept dat je hebt en niet teveel risico's te nemen.

Maar dat is precies het tegenovergestelde van wat Red Bull gedaan heeft. Het Oostenrijkse team heeft een aantal onderdelen van de auto stevig aangepakt tijdens de afgelopen winterperiode, waarbij de sidepods en de motorkap erg op de Mercedes W13 en W14 lijken. Ze bewandelen daarmee een ander ontwikkelingspad dan in 2023, toen ze dominant waren.

Red Bull-adviseur Helmut Marko vindt geweldig om te zien, zeker nu een groot deel van het veld hun auto's hebben aangepast op de RB19 van afgelopen seizoen. Dat Red Bull nu met een heel ander concept op komt dagen, zorgt voor een grijns op het gezicht van Marko. Hij meent dat de concurrenten, die de RB19 gekopieerd hadden, wellicht bedrogen uitkomen in 2024.

"De andere teams hebben misschien het model gekopieerd dat niet het meest up-to-date is", laat Marko weten aan ServusTV.

Verstappen en Horner snappen concurrentie

Waar Helmut Marko lacht om de keuze van de concurrenten om de RB19 te kopiëren, terwijl ze nu zelf een andere richting op zijn gegaan, moeten Max Verstappen en Christian Horner erkennen dat zij de rivalen goed snappen. Iedereen die het 2023-seizoen gezien heeft, weet dat de RB19 de beste auto van het veld was. Het is dan ook niet gek dat andere teams die auto kopiëren.

"Als je denkt dat dit de juiste richting is, dan snap ik het natuurlijk wel. Wij denken in ieder geval wel dat dit de juiste richting is. We hebben in de afgelopen twee jaar ook wel bewezen dat de auto zo snel kan zijn. Ik snap dus wel dat andere teams dan gaan denken ‘laten wij die kant ook maar een beetje opgaan'", zegt Verstappen bij Motorsport.com.

Red Bull-teambaas Christian Horner denkt daar hetzelfde over: "De RB19 is de succesvolste auto uit de geschiedenis van de sport gebleken. Die auto heeft zo te zien nogal wat invloed gehad op de ontwikkelingsrichting van anderen. Je ziet een duidelijk thema in de auto's die zijn beïnvloed door de RB19. Tegelijkertijd hebben wij met de RB20 weer een andere stap gezet. Zoals je kunt zien, is dit absoluut geen conservatieve evolutie."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties