News

Max Verstappen noemt Nederlander als belangrijke schakel binnen Red Bull Racing: 'Ik heb veel contact met hem'

Max Verstappen noemt Nederlander als belangrijke schakel binnen Red Bull Racing: 'Ik heb veel contact met hem'
News

Max Verstappen noemt Nederlander als belangrijke schakel binnen Red Bull Racing: 'Ik heb veel contact met hem'

Max Verstappen noemt Nederlander als belangrijke schakel binnen Red Bull Racing: 'Ik heb veel contact met hem'

In de huidige Formule 1 is de simulator eigenlijk niet meer weg te denken. Waar teams vroeger bijna ongelimiteerd konden testen, is dat inmiddels verleden tijd. Alleen tijdens de drie testdagen in Bahrein kunnen de coureur hun auto's beter leren kennen, waarna het F1-seizoen direct van start zal gaan. Maar daarvoor is de simulator wel in de plaats gekomen.

Het is voor coureurs bijna niet meer te doen om zich perfect voor te bereiden op een nieuw-seizoen. Dat zijn de woorden van Fernando Alonso. Voorafgaand aan de testdagen in Bahrein liet de Spanjaard nog weten dat het 'oneerlijk' was hoe weinig tijd Formule 1-coureurs krijgen in hun nieuwe bolides, voor ze deze moeten gaan gebruiken voor een volledig seizoen in de koningsklasse van de autosport. Alonso is natuurlijk nog van de oude garde en komt uit de tijd waarin je onbeperkt kon testen, maar dat is niet meer het geval.

Voor coureurs als Max Verstappen is het al een stuk beter te doen om zo in te stappen in je nieuwe auto en direct aan de slag te gaan. De drievoudig wereldkampioen is zelf van mening dat het positief is voor hem als coureurs bijna niet de tijd krijgen om te testen, omdat hij dan in het voordeel is. Zijn gevoel voor de auto en zijn enorme natuurlijke talent zorgen ervoor dat hij nét dat streepje voor heeft op de rest. Internal tag

Simulator

Maar ook Verstappen kan niet natuurlijk niet zonder oefenen, omdat hij wil weten hoe de auto aanvoelt en die auto in een bepaalde richting wil sturen. Dat gebeurt tegenwoordig vooral in de windtunnel en in de simulator. Volgens Verstappen zijn die twee onderdelen ontzettend goed bij Red Bull Racing en dat is ook wel te merken aan de resultaten. Al die jaar op rij heeft hij de titel gewonnen en ook in 2024 lijkt hij dominant te zijn.

"Daar zijn we de laatste jaren enorm in verbeterd, alle dingen die je meeneemt van de windtunnel naar de auto werken ook meteen", zegt Verstappen bij Motorsport.com. "De simulator is daar ook belangrijk in, net als de jongens die daar hun werk doen."

Over 'die jongens' is Verstappen dus ontzettend tevreden. Eén van de simulatorcoureurs van Red Bull Racing is Rudy van Buren. Max Verstappen laat weten dat hij veel contact heeft met de Nederlander, die in het verleden testte voor McLaren.

"Ik heb veel contact met Rudy[van Buren]. Hij vertelt me wat hij in de simulator heeft geprobeerd en dan praten we erover. We bespreken wat hij heeft geleerd of hij zegt 'misschien moeten we dit doen of moeten we kijken of dat aspect nog verbeterd kan worden'. Het is fijn om iemand zo hoog in het team te hebben, die ervoor zorgt dat de auto meteen goed wordt afgesteld. Rudy en een paar andere simulatorrijders testen alles, van de kleinste aanpassingen tot de gekste dingen. Als ik naar de simulator ga, is alles al goed en is het echt finetunen."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties