News

Red Bull-kopstuk Waché heeft Rudy van Buren hoog zitten: 'Het is toch anders'

Red Bull-kopstuk Waché heeft Rudy van Buren hoog zitten: 'Het is toch anders'
News

Red Bull-kopstuk Waché heeft Rudy van Buren hoog zitten: 'Het is toch anders'

Red Bull-kopstuk Waché heeft Rudy van Buren hoog zitten: 'Het is toch anders'

Rudy van Buren is één van de simulatorcoureurs bij Red Bull Racing en mede dankzij de Nederlander kent het team een vliegende start aan het 2024 Formule 1-seizoen. Met de RB20 was Max Verstappen onwijs tevreden tijdens de testdagen en volgens Mercedes-engineers is dat een slecht teken. Zij verwachten dat het Oostenrijkse team een voorsprong van één seconde per ronde heeft op de rest van het veld.

Bij Williams is men iets minder negatief ingesteld, maar ook zij denken dat Red Bull ver voor de rest ligt. De ingenieurs uit Grove hebben voorspeld dat Verstappen een voorsprong zal genieten van een halve seconde per ronde, waarmee de voorsprong met twee tienden is gegroeid ten opzichte van het vorige seizoen. Normaliter wordt Adrian Newey en zijn ontwerpteam hiervoor geprezen, maar volgens Pierre Waché is er ook een ander onderdeel erg belangrijk: de simulator.

De technisch directeur van Red Bull Racing meent dat de RB20 in de basis al een zeer goede auto was, maar de simulatorcoureurs zorgen er uiteindelijk voor dat de juiste balans gevonden wordt, zodat Max Verstappen de set-up alleen maar hoeft te finetunen. Volgens Waché is het erg belangrijk dat Red Bull échte sim-coureurs in dienst heeft en niet een reservecoureur heeft aangesteld om die taak uit te voeren. Dit omdat 'echte' coureurs vaak in de simulator zitten met een reden: de nieuwe coureur van het team worden.

Waché blij met 'zijn' racers

Dat is bij de sim-racers bij Red Bull niet het geval, waardoor zij goed werk kunnen leveren. Zij zitten niet met een agenda in de simulator, maar puur omdat ze het leuk vinden en het team willen helpen. Onder andere Rudy van Buren wordt daarvoor geprezen door de Fransman.

"Ik weet niet of onze soepele start door de simulator komt of niet, maar het is waar dat niet alle echte coureurs het leuk vinden om in de simulator te duiken. Het is ook waar dat echte simracers er veel meer van genieten. Die mindset helpt. De simulatorcoureurs willen niet de snelste zijn om onze volgende coureur op het circuit te kunnen worden. Hun contracten zijn heel simpel in de zin dat ze gewoon proberen het simwerk zo goed mogelijk te doen", begint Waché bij Motorsport.com.

"Het is niet alleen Rudy van Buren. Sébastien Buemi en Jake Dennis zitten ook veel bij ons in de sim. Dat is anders dan een jong talent in de simulator zetten, iemand die zich ook als coureur wil ontwikkelen. Dat is ook nuttig, maar op een andere manier. Het is gewoon anders. Voor mij en voor ons team is het goed om echte simrijders in de simulator te hebben."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties