News

Lewis Hamilton heeft geweldig nieuws voor Mercedes na testdagen in Bahrein: 'Ten opzichte van vorig jaar...'

Lewis Hamilton heeft geweldig nieuws voor Mercedes na testdagen in Bahrein: 'Ten opzichte van vorig jaar...'
News

Lewis Hamilton heeft geweldig nieuws voor Mercedes na testdagen in Bahrein: 'Ten opzichte van vorig jaar...'

Lewis Hamilton heeft geweldig nieuws voor Mercedes na testdagen in Bahrein: 'Ten opzichte van vorig jaar...'

Mercedes-coureur Lewis Hamilton is zeer te spreken over de W15, waarmee hij in 2024 moet strijden in de Formule 1. De afgelopen twee seizoenen waren nogal zwaar voor de zevenvoudig wereldkampioen, aangezien hij geen enkele overwinning wist te behalen. Voor een coureur met 103 zeges in zijn carrière is dat bijna ondenkbaar.

De laatste overwinning van Lewis Hamilton komt nog uit 2021, toen hij een titelstrijd uitvocht met Max Verstappen. Op 5 december 2021 kwam de Brit als eerste over de streep in Saoedi-Arabië, waarna hij dit kunstje niet meer heeft kunnen herhalen. Al meer dan twee jaar staat Hamilton droog, wat er mede voor heeft gezorgd dat hij in 2025 de overstap gaat maken naar Ferrari.

In de Netflix-serie 'Formula 1: Drive to Survive' maakt Hamilton duidelijk dat zijn relatie met Mercedes wat minder is geworden sinds de start van het 2022-seizoen, toen hij niet serieus werd genomen door de engineers, toen hij ze waarschuwde dat ze bezig waren met een verkeerde ontwikkelingsrichting. Twee seizoenen lang heeft Hamilton daar last van gehad, maar in 2024 is er eindelijk geluisterd naar Hamilton.

Volgens de Brit heeft dat direct effect gehad. Tijdens zijn eerste meters in de Mercedes W15 merkte hij op dat de auto een stuk beter te besturen was dan zijn vorige bolides, waarvan de achterkant vaak onberekenbaar en grillig was. Na de testdagen laat hij dan ook weten dat hij trots is op het werk dat zijn engineers hebben geleverd tijdens de winterperiode.

"We hadden een productieve dag. De auto is ten opzichte van vorig jaar duidelijk verbeterd en hij is veel beter te besturenI. Ik wil iedereen in Brackley en Brixworth enorm bedanken. Zij hebben zich het afgelopen jaar ingezet om dit af te leveren. Ik ben erg dankbaar voor al hun harde werk", zegt Hamilton bij Motorsport.com.

"We moeten natuurlijk nog heel wat progressie zien te boeken, maar dit is een mooie basis waar we op verder kunnen bouwen. We moeten ons blijven concentreren en hard blijven werken. We moeten blijven verbeteren, deze week en de rest van het seizoen."

Ook Russell tevreden met W15

Naast Lewis Hamilton is ook George Russell blij met hoe de W15 zich tot nu toe gehouden heeft. De jonge Brit, die wel een overwinning wist te pakken sinds de nieuwe reglementen van start gingen in 2022, meent dat de nieuwe auto een flinke verbetering is ten opzichte van vorig seizoen.

"Vorig jaar was het heel uitdagend om de auto te besturen. Lewis en ik hadden er geen vertrouwen in, het voelde alsof de auto ons iedere bocht wilde bijten. Nu kunnen we de gemiddelde en snelle bochten aanvallen zonder dat de achterkant uitbreekt. Het lijkt alsof we qua consistentie in de auto een heel goede stap hebben gezet. We kunnen veel beter op de auto leunen dan in het verleden", zo klinkt Russell positief.

Aankomend weekend gaat Mercedes kijken waar ze exact staan, als het Formule 1-kampioenschap van start gaat tijdens de GP van Bahrein.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties