F1 Nieuws

Nyck de Vries over Max Verstappen: 'Nederland mag blij zijn met hem'

Nyck de Vries over Max Verstappen: 'Nederland mag blij zijn met hem'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Nyck de Vries over Max Verstappen: 'Nederland mag blij zijn met hem'

Nyck de Vries over Max Verstappen: 'Nederland mag blij zijn met hem'
Red Bull Content Pool

In gesprek met The Mirror heeft AlphaTauri-coureur Nyck de Vries gesproken over zijn band met Max Verstappen. Ook bespreekt de Fries hoe hij juist minder druk voelt om te presteren door de aanwezigheid van Verstappen.

Afgelopen raceweekend maakte De Vries zijn langverwachte Formule 1-debuut in Sakhir. De Nederlander kende geen topweekend en kwam in de kwalificatie maar liefst meer dan zeven tienden tekort op teamgenoot Yuki Tsunoda. In de race ging het de volgende dag niet veel beter. Volgens Red Bull-topman Helmut Marko verloor De Vries met name in de tweede sector veel tijd op zijn Japanse teamgenoot. Uiteindelijk kwam De Vries als veertiende over de streep.

Verstappen

Samen met Verstappen vormt De Vries het eerste Nederlandse rijdersduo dat op de Formule 1-grid staat sinds 2006. Toen reden Christijan Albers en Robert Doornbos net zoals De Vries en Verstappen bij twee verschillende teams. Anders dan Albers en Doornbos houden Verstappen en De Vries er wél een goede relatie op na. "We spreken samen over tal van dingen, niet eens specifiek over de sport", begint de man uit Uitwellingerga.

"We spreken elkaar omdat we elkaar kennen. We appen en zien elkaar, maar niet heel specifiek om dingen te ondernemen. Gewoon op een manier zoals je met vrienden in contact blijft, denk ik", gaat de Formule E-kampioen van 2021 verder. Door samen met Verstappen de Nederlandse nationaliteit te delen, zorgt dat wellicht voor de nodige stress. De Vries ziet dat echter niet zo. "Dat verandert niets voor mij."

Werk

De Vries gaat verder met zijn uitleg en stelt dat het voor hem juist minder druk geeft om samen met Verstappen onder de Nederlandse vlag te rijden. "Ik doe gewoon mijn werk en ik ben er zeker van dat de vlag waaronder ik rijd niets voor mij verandert. Ik kan de liefde en het enthousiasme van de Nederlandse fans enorm waarderen, maar momenteel hebben ze een kampioen in de sport rondrijden. Max presteert top en samen met Red Bull doen ze het geweldig. Ik geniet ervan en ik denk dat Nederland blij mag zijn met Max", besluit De Vries.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties