News

Het weerbericht voor de Formule 1 Grand Prix van Bahrein

Het weerbericht voor de Formule 1 Grand Prix van Bahrein
News

Het weerbericht voor de Formule 1 Grand Prix van Bahrein

Het weerbericht voor de Formule 1 Grand Prix van Bahrein

Aankomend weekend wordt het eerste raceweekend van het 2024 Formule 1-seizoen verreden. De coureurs hebben afgelopen week drie dagen kunnen testen op het Bahrain International Circuit en kennen de baan dus op hun duimpje. Gooit het weer mogelijk nog roet in het eten?

Het Bahrain International Circuit heeft sinds 2004 bijna onafgebroken op de Formule 1-kalender gestaan. Het circuit is 5.412 meter lang en kan tot wel zeven verschillende lay-outs gebruiken. Door de lange aanwezigheid op de Formule 1-kalender is de wedstrijd in Bahrein dan ook benoemd tot 'modern day classic' door de organisatie van de race.

De Grand Prix van Bahrein staat dus al lange tijd op de kalender, maar toch heeft de race niet altijd onderdeel uitgemaakt van het Formule 1-circus. In 2011 werd er namelijk geen race verreden in de woestijn van Sakhir. De race werd toen gecanceld vanwege de politieke onrust en de daarbij horende protesten in Bahrein.

Testdagen

Voorheen werden de Formule 1-testdagen altijd verreden op het Circuit de Barcelona-Cataluyna. Door de wisselvallige weersomstandigheden in Spanje in de maand februari besloot de Formule 1-organisatie afgelopen jaar om de testdagen in zijn geheel naar Bahrein te verplaatsen.

Doordat het circuit ook wordt gebruikt voor de officiële Formule 1-testdagen, kennen de coureurs de baan inmiddels op hun duimpje. De eerste race van het jaar wordt ook in Bahrein verreden en dus kunnen de teams en coureurs zich na de testdagen optimaal voorbereiden op de eerste race van het nieuwe seizoen.

Nattigheid?

Ondanks het feit dat Bahrein over het algemeen veel zonuren kent, is het er zo nu en dan nat. Tijdens de Formule 2-testdagen in Bahrein kwam het bijvoorbeeld met bakken uit de lucht en moesten de coureurs hun nieuwe bolides leren kennen op de full wet band.

Zal zo'n soortgelijk scenario zich aankomend weekend ook voordoen? Volgens AccuWeather hoeft men zich daar geen zorgen over te maken. Op donderdag wordt het namelijk 21 graden Celsius, waarna het op vrijdag en zaterdag steeds een graden warmer wordt. Op alle drie de dagen van het raceweekend bedraagt de kans op neerslag 0%.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties