F1 Nieuws

Williams geeft De Vries hoop: 'Verdient plaatsje in Formule 1'

Williams geeft De Vries hoop: 'Verdient plaatsje in Formule 1'
Williams F1 Media
F1 Nieuws

Williams geeft De Vries hoop: 'Verdient plaatsje in Formule 1'

Williams geeft De Vries hoop: 'Verdient plaatsje in Formule 1'
Williams F1 Media

Nyck de Vries mocht tijdens de eerste vrije training in Spanje testen voor het Formule 1-team van Williams. De Nederlander, die in 2021 het Formule E-kampioenschap won, wist in zijn F1-debuut direct sneller te gaan dan Nicholas Latifi, die al meer dan twee jaar voor Williams rijdt.

De Vries wordt al weken in verband gebracht met een overstap naar Williams. Latifi zou de verwachtingen niet waarmaken en de Friese coureur zou hem dan ook in de zomer vervangen, zo ging het gerucht onlangs. Jost Capito, teambaas van Williams, liet al weten dat hier geen sprake van was, mede om het feit dat de vader van Latifi één van de grootste sponsoren van het team is.

Maar hoofd autoprestaties bij Williams, Dave Robson, heeft in gesprek met de Formule 1 aangegeven dat Nyck de Vries onwijs veel indruk heeft gemaakt op de engineers in Spanje. De F2-kampioen van 2019 stapte in de FW44 van Alex Albon en liet direct zien dat hij sneller was dan Latifi. Robson is dan ook van mening dat De Vries in de Formule 1 thuishoort.

"Zijn snelheid was er direct. Zijn vermogen om de band te begrijpen en de out-lap goed te doen, was echt indrukwekkend,. En daarna was zijn feedback na de sessie erg goed. Hij had een aantal zeer nuttige opmerkingen over de balans van de auto, die vrij goed overeenkomt met wat we hebben gehoord van de twee coureurs", zo begint Robson.

"Dus, ik denk dat, gezien het feit dat hij slechts een uur in de auto zat, hij het heel goed heeft gedaan. Hij heeft duidelijk alles om een absolute topcoureur te zijn. Hij hoort een plekje op de grid te hebben, maar er zijn er meer die dat verdienen. Hij heeft zijn kans in ieder geval goed benut en hij mag trots zijn op zijn prestatie", aldus de Williams-topman.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties