F1 Nieuws

Sky Sports-analist ziet Max Verstappen het afleggen tegen Alonso

Sky Sports-analist ziet Max Verstappen het afleggen tegen Alonso
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Sky Sports-analist ziet Max Verstappen het afleggen tegen Alonso

Sky Sports-analist ziet Max Verstappen het afleggen tegen Alonso
Red Bull Content Pool

Volgens Naomi Schiff, analist bij Sky Sports F1, is Max Verstappen zeker niet de meest getalenteerde coureur van het veld. Overigens vindt ze ook Lewis Hamilton niet de beste coureur in de Formule 1. De Belgische, die zelf actief was in de W Series, is van mening dat Fernando Alonso met kop en schouders boven de andere rijders uitsteekt.

Dat laat Schiff weten op Sky Sports. Na de eerste race van 2023 is volgens haar maar weer eens gebleken dat Alonso by far de beste coureur van de Formule 1 is. Op 41-jarige leeftijd wist hij een podium te behalen in Bahrein in zijn Aston Martin AMR23 en dat ziet ze Lewis Hamilton en Max Verstappen niet zomaar doen.

Schiff groeide op met Max Verstappen in de kartwereld en daar was de Nederlander haast onverslaanbaar. De Belgische, met Rwandese roots, denkt toch dat de Red Bull-coureur het moet afleggen tegen Alonso in een één-op-één gevecht.

"Max is, net als Lewis, één van de topcoureurs. Toen ik opgroeide keek ik altijd tegen Lewis op en ik reed met Max op de kartcircuits, waar je al wist dat hij alles zou gaan winnen. Maar toch denk ik dat Fernando ze allebei aftroeft. Hij is zo veel volwassener", aldus Schiff.

Alonso denkt drie stappen vooruit

Waar Max Verstappen en Lewis Hamilton het meer van hun talent en instinct moeten hebben, is Fernando Alonso juist een echte denker in de auto. De Spanjaard heeft vaak geniale board-radio's, omdat hij nog ruimte over heeft om na te denken, terwijl hij zichzelf op en top moet concentreren om de auto op het asfalt te houden. Volgens Schiff is dit ook een reden om hem als beste coureur te zien.

"Hij is het type waar je niet tegen wil gaan schaken. Hij denkt altijd drie stappen vooruit. Dat is precies hetzelfde als hij over dingen nadenkt in de auto", zo laat de Sky-analist weten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties