F1 Nieuws

Sergio Pérez zet snelste tijd neer in VT1 in Bahrein, Alonso tweede

Sergio Pérez zet snelste tijd neer in VT1 in Bahrein, Alonso tweede
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Sergio Pérez zet snelste tijd neer in VT1 in Bahrein, Alonso tweede

Sergio Pérez zet snelste tijd neer in VT1 in Bahrein, Alonso tweede
Red Bull Content Pool

De eerste vrije training in Bahrein zit er alweer op! Sergio Pérez heeft de eerste officiële sessie van het 2023 Formule 1-seizoen afgesloten met de snelste tijd. De Mexicaan reed in zijn RB19 een tijd van 1:32.758, waarmee hij iets meer dan vier tienden sneller was dan Fernando Alonso. Max Verstappen moest genoegen nemen met de derde tijd.

Verstappen leek zijn auto een stuk minder onder controle te hebben dan zijn teamgenoot. Vanaf het eerste moment reed Pérez strakke rondetijden, terwijl Verstappen veel last had van onderstuur aan het begin van de sessie. Op de zachte banden moest de Nederlander een gat laten van meer dan zes tienden naar Pérez, welke uiteindelijk nog wel goed genoeg was voor de derde positie. Fernando Alonso plaatste zijn Aston Martin AMR23 tussen beide Red Bull-coureurs, ook op de zachte band.

Ferrari moeizaam: vleugel werkt niet en spin van Sainz

Voor Ferrari is de eerste training in Bahrein dramatisch verlopen. Het team uit Maranello had een nieuwe achtervleugel meegenomen, welke maar gesteund werd door één pilaar, waarmee er minder luchtweerstand zou zijn. Deze vleugel werd op de auto van Leclerc getest, maar al snel weer verwijderd. De reden hiervoor was dat de achtervleugel te los zat en te veel wiebelde, waardoor Leclerc - net als Carlos Sainz - weer terug moest naar de vleugel met twee pilaren. Met die vleugel wist Leclerc de vijfde tijd te rijden (op mediums), met een achterstand van bijna anderhalve seconde op Pérez.

Carlos Sainz kende ook nog eens een spin in het midden van de sessie. De Spanjaard ging over de kerbs richting bocht 10, waarna zijn Ferrari SF-23 onder hem vandaan spinde. Op de radio liet Sainz weten dat zijn auto vreemd aanvoelde en dat hij terug de pits in moest. Uiteindelijk kwam Sainz niet verder dan de twintigste, en laatste, tijd.

Nyck de Vries op P16

In de AlphaTauri reed Nyck de Vries zijn eerste officiële sessie voor het Italiaanse team. De Fries, die dit seizoen zijn full-time debuut maakt, wist met zijn bolide de zestiende tijd te rijden, waarmee hij iets minder dan een tiende langzamer was dan teamgenoot Yuki Tsunoda, die op de twaalfde plek eindigde.

Mercedes kwam niet verder dan een tiende en elfde stek, al hebben ook zij nog niet gereden op de zachte band. Hamilton en Russell hebben alleen de mediums aangeraakt in de eerste sessie van 2023.

Volledig overzicht

Het volledige overzicht van de eerste sessie is hier te bekijken:

Sergio Pérez zet snelste tijd neer in VT1 in Bahrein, Alonso tweede

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties