F1 Nieuws

Sergio Pérez waarschuwt Max Verstappen: 'Ik kan de strijd aangaan'

Sergio Pérez waarschuwt Max Verstappen: 'Ik kan de strijd aangaan'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Sergio Pérez waarschuwt Max Verstappen: 'Ik kan de strijd aangaan'

Sergio Pérez waarschuwt Max Verstappen: 'Ik kan de strijd aangaan'
Red Bull Content Pool

In gesprek met RacingNews365 heeft Red Bull-coureur Sergio Pérez teruggeblikt op zijn eerste race van het seizoen. De Mexicaan geeft onder meer aan waardoor hij niet voor de zege kon vechten. Ook zegt Pérez dat hij zijn teamgenoot wel degelijk kan aanvallen dit seizoen.

Pérez kwam op maar liefst twaalf seconden achter Verstappen over de streep. Dat verschil komt neer op iets meer dan twee tienden verschil per ronde. Dat is al een stuk minder dan de verschillen die afgelopen seizoen te zien waren in het Red Bull-kamp. Volgens Pérez komt zijn achterstand op Verstappen echter niet door fouten van zichzelf. "Bij de start gingen mijn kansen op de zege verloren doordat ik vast kwam te zitten achter Leclerc", begint de Mexicaan.

"Daarna was het erg lastig om aan hem voorbij te komen omdat hij op verse rode banden reed. Dat is de reden voor het verschil in de eerste stint", gaat de voormalig Racing Point-rijder verder. Pérez gaat verder door te stellen dat hij veel sneller was dan de Ferrari-rijder. Toch was er van een makkelijke inhaalactie geen sprake, zo stelt de Red Bull-coureur. "Zodra ik dichter in de buurt bij Leclerc kwam, begonnen mijn banden erg te slijten. Ik moest daarom geduld hebben om hem in te halen."

Te laat

Uiteindelijk wist Pérez zijn rivaal uit Monaco in te halen, maar een kans op de zege was toen al heel ver weg. Pérez geeft zijn periode achter Leclerc dan ook als dé oorzaak voor het niet kunnen strijden voor de winst. "Het was toen al te laat (om voor de zege te strijden, red.). Het duurde te lang en daardoor was het gat naar Max zo groot. Daarna hebben we het gat gelijk gehouden. Het zorgde er wel voor dat ik geen kans had om te strijden voor de winst."

Vertrouwen houden

Ondanks zijn flinke achterstand op Verstappen in de eerste race van het seizoen, houdt Pérez hoop. Volgens de Mexicaan komt hij namelijk elke sessie dichter in de buurt bij zijn Nederlandse collega. "De tweede plaats was zondag het maximale. Het is een lang seizoen en ik kom elke sessie dichterbij Max. Ik kan de strijd zeker aangaan. De auto past goed bij me en we hebben een sterk pakket. Ik ga dan ook alles geven", waarschuwt Pérez.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties