F1 Nieuws

Red Bull-monteur: 'DRS-probleem bij Max Verstappen is onze eigen schuld'

Red Bull-monteur: 'DRS-probleem bij Max Verstappen is onze eigen schuld'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Red Bull-monteur: 'DRS-probleem bij Max Verstappen is onze eigen schuld'

Red Bull-monteur: 'DRS-probleem bij Max Verstappen is onze eigen schuld'
Red Bull Content Pool

Red Bull-engineer Paul Monaghan heeft in gesprek met Motorsport.com uitspraak gedaan over het DRS-probleem aan de bolide van Max Verstappen. Volgens Monaghan is Red Bull zelf verantwoordelijk voor het probleem aan de achtervleugel van de Nederlander.

In Barcelona kende Verstappen gedurende de hele race problemen met zijn DRS-vleugel. Het probleem begon echter al eerder in het weekend. Tijdens zijn laatste run in Q3 wilde verstappen namelijk zijn achtervleugel openen op het rechte stuk, maar de vleugel bleef dicht. Hierdoor brak de Nederlander zijn vliegende ronde al vrij snel af en werd de pole position misgelopen.

In Monaco leek het probleem verholpen, maar werd de DRS-vleugel ook niet echt op de proef gesteld. De snelheden op de rechte stukken liggen in Monaco immers veel lager dan in Barcelona. Hierdoor kan het goed mogelijk zijn dat de vleugel gewoon naar behoren werkte in de straten van Monte Carlo. Monaghan stelt dat de GP in Azerbeidzjan een écht meetpunt wordt voor Red Bull om te checken of de vleugel van Verstappen werkt.

Anders dan op andere circuits

Dit vanwege de hoge topsnelheden in de olie- en gasstaat. Doordat de druk op de achtervleugel bij hoge snelheden groter wordt, kan er worden gekeken of de oplossingen gevonden door Red Bull hebben geholpen. Vlak na het weekend in Barcelona gaf Red Bull-adviseur Helmut Marko al aan dat de problemen aan Verstappens-bolide werden veroorzaakt door nieuwe, lichtere onderdelen. Nu geeft ook Monaghan aan dat de lichtere onderdelen de oorzaak waren van de DRS-problemen.

Eigen schuld

"De DRS-problemen zijn onze eigen schuld", zegt de Red Bull-monteur in gesprek met Motorsport.com. "We hebben uit de kwestie een pijnlijke, maar leerzame les weten te trekken. Mensen in de fabriek hebben uitstekend werk verricht door het probleem te analyseren en al vrij snel met oplossingen te komen. IK ben ervan overtuigd dat de problemen in Spanje zijn verholpen voor de aankomende race in Azerbeidzjan", besluit de Brit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties