F1 Nieuws

Mick Schumacher raakt plek bij Ferrari-juniorenprogramma kwijt

Mick Schumacher raakt plek bij Ferrari-juniorenprogramma kwijt
Haas F1 Media
F1 Nieuws

Mick Schumacher raakt plek bij Ferrari-juniorenprogramma kwijt

Mick Schumacher raakt plek bij Ferrari-juniorenprogramma kwijt
Haas F1 Media

Ferrari-teambaas Mattia Binotto heeft laten weten dat Mick Schumacher zijn plekje bij het Ferrari-juniorenprogramma kwijt zal raken vanaf komend seizoen. Toch laat Binotto ook optekenen dat Schumacher grote stappen heeft gezet als coureur.

Als lid van het juniorenprogramma van Ferrari heeft Schumacher alle handvaten gekregen om door te stromen naar de Formule 1. In 2021 maakte de jonge Duitser dan ook zijn debuut in de koningsklasse van de autosport bij Haas. Met zijn toenmalige teamgenoot Nikita Mazepin maakte Schumacher korte metten, maar met zijn huidige teamgenoot Kevin Magnussen is dat een compleet ander verhaal. Het resulteerde in dermate matige resultaten dat Haas zich genoodzaakt voelde om afscheid te nemen van de jonge Duitser. In 2023 zal Haas echter wel met een andere Duitser rijden in de vorm van routinier Nico Hülkenberg.

Vooruitgang

Door zijn vertrek bij Haas is het allerminst zeker waar Schumacher komend seizoen zal rijden. De Formule 1 lijkt een gepasseerd station te zijn aangezien bijna alle stoeltjes zijn vergeven. Alleen bij Williams is de tweede rijder nog niet (officieel) bekendgemaakt. Binotto laat optekenen dat Schumacher mooie vooruitgang heeft geboekt in zijn tijd bij het Ferrari-juniorenprogramma. Een zitje bij Williams zou dus passend zijn. "Mick is een goede coureur. Hij heeft in zijn carrière als coureur altijd vooruitgang geboekt en ook dit seizoen is daar geen uitzondering op", zegt Binotto. "Vanuit Ferrari en haar rijdersacademie geloven we dat Mick een uitzonderlijk talent is", gaat de man uit Lausanne verder.

Zitje bij Mercedes

Buiten Williams is er ook nog een kans voor Scumacher bij Mercedes. Het oude team van zijn vader heeft immers laten weten een rol als reservecoureur te willen realiseren voor de jonge Schumacher. Binotto hoopt op het beste voor zijn coureur en gaat helpen tijdens de onderhandelingen met Mercedes. "Nu Haas een andere coureur in dienst heeft genomen, moeten we met Mick om de tafel gaan om de kijken wat het beste is voor hem", begint Binotto. "We hebben hem nu geen stoeltje te bieden als Ferrari zijnde, maar het is belangrijk dat Mick kansen blijft krijgen. Mick en ik staan open voor verschillende opties, dus we zullen om de tafel te gaan om er een deal uit te slepen", besluit de Ferrari-baas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties