F1 Nieuws

Mercedes stapt over op Red Bull-concept: 'Duidelijk waar we heen moeten'

Mercedes stapt over op Red Bull-concept: 'Duidelijk waar we heen moeten'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Mercedes stapt over op Red Bull-concept: 'Duidelijk waar we heen moeten'

Mercedes stapt over op Red Bull-concept: 'Duidelijk waar we heen moeten'
Red Bull Content Pool

De 'zeropods', waar Mercedes in 2022 mee op te proppen kwam, gaan de prullenbak in. Tijdens de Grand Prix van Bahrein bleek dat het huidige concept op de Duitse bolide niet werkte en het team dat tussen 2014 en 2021 alle constructeurstitels won, moet nu terug naar het tekenbord. Maar daar ligt al een nieuw idee klaar.

Mercedes was vorig seizoen het enige team dat besloot om met nauwe sidepods te rijden. Gedurende het gehele vorige seizoen zaten Lewis Hamilton en George Russell in een lastig parket, maar volgens Mercedes kwam dat puur door porpoising. Toen dat probleem verholpen was, leek de W13 competitiever dan eerst, maar nog altijd niet goed genoeg voor een titelstrijd.

Totdat de Grand Prix van Brazilië verreden werd en Red Bull Racing de set-up niet in orde kreeg voor de Sprint. Hierdoor kon Mercedes een één-twee scoren tijdens de één-na-laatste race van het seizoen en kwam er weer geloof bij het team uit Brackley. Men wilde nog een keer proberen om te kijken of de huidige sidepods succesvol konden worden.

Huidige concept werkt niet

Maar tijdens de wintertest bleek al dat het toch geen succes was. De W14, waar binnen Brackley veel van werd verwacht, stelde wederom teleur en moest tijdens de openingsrace van 2023 toelaten dat Max Verstappen een seconde per ronde sneller ging. Volgens Toto Wolff was het dan ook tijd voor radicale veranderingen en die gaan er nu ook komen.

Volgens de Oostenrijker is Mercedes aan het kijken naar andere concepten en de verwachting is dat er binnenkort een tweede Red Bull-kopie op de baan verschijnt, naast de Aston Martin.

"We hebben ongeveer een jaar aan ontwikkeling verloren. We moeten een betere ontwikkelingscurve krijgen en daar moet je soms radicale beslissingen voor nemen. Dit heeft Aston Martin, met succes, gedaan en wij willen dit ook. Wij willen het de Red Bull's moeilijk maken", begint Wolff tegenover RN365.

'Duidelijk welke richting we op moeten'

Dat Wolff Aston Martin noemt is natuurlijk niet verrassend. Het team uit Silverstone nam vorig jaar meerdere ingenieurs over van Red Bull Racing en hebben deze winter een enorme stap gezet. Aston Martin lijkt op dit moment het tweede team, door gebruik te maken van het concept van de Red Bull-bolide en Mercedes wil die kant ook opsturen.

"We hebben al naar andere ideeën gekeken. We weten sinds twee weken dat we op deze manier het gat niet kunnen dichten, maar we kijken al langere tijd naar andere concepten. Het is vrij duidelijk welke richting we op moeten gaan", zegt Wolff zonder Red Bull te noemen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties