F1 Nieuws

Mercedes belandde op verkeerde spoor door Red Bull Racing

Mercedes belandde op verkeerde spoor door Red Bull Racing
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

Mercedes belandde op verkeerde spoor door Red Bull Racing

Mercedes belandde op verkeerde spoor door Red Bull Racing
Mercedes F1 Media

Ook in 2023 blijkt het 'zeropod'-concept van Mercedes geen succes. Tijdens de Grand Prix van Bahrein verloren Lewis Hamilton en George Russell ongeveer een seconde per ronde ten opzichte van Max Verstappen, terwijl de Nederlander het rustig aan deed op de eerste positie. Volgens Toto Wolff was er 'niks positiefs' te melden na de openingsrace van 2023.

Ook George Russell heeft de hoop op succes al opgegeven. De Brit, die vorig jaar de Grand Prix van Brazilië won, voorspelde dat Red Bull Racing alle races in 2023 zal binnen hengelen. Maar hoe kan het dat Red Bull zoveel gevonden heeft en Mercedes juist achterblijft? Alles wijst erop dat het mis is gegaan tijdens de Braziliaanse Grand Prix van 2022, waar Mercedes een één-twee scoorde.

Concept bijna al opgegeven

Na de zomerstop van 2022 had Mercedes de hoop in een goed resultaat met hun nauwe sidepods al opgegeven, maar toen kwam daar tijdens de Braziliaanse Grand Prix verandering in. George Russell won de race, met Lewis Hamilton vlak achter hem. Mercedes was verreweg het snelste team die dag en door die opleving, kwam er weer vertrouwen in hun concept.

In de Mercedes-fabriek in Brackley besloot het team dan ook om hun design nog één kans te geven voor 2023, omdat het op Interlagos zo goed ging. Maar volgens Toto Wolff is die droom nu daadwerkelijk vervlogen: dit concept werkt niet!

Fout Red Bull de oorzaak

Maar waarom was Mercedes eigenlijk zo snel in Brazilië? Heel simpel: Red Bull Racing kreeg de auto niet op orde. Net als in Oostenrijk had Red Bull moeite om de RB18 goed af te stellen, aangezien er een Sprint was dat weekend. Het Oostenrijkse team had dus maar één vrije training om de juiste set-up te vinden en dat werkte overduidelijk niet.

Daarnaast was Ferrari al sinds de zomerstop volledig gefocust op de SF-23 én had het Italiaanse team veel last van de regelwijziging omtrent de vloer, die vanaf de GP van België gold.

Doordat Ferrari en Red Bull Racing geen goede auto konden leveren in Brazilië, dacht Mercedes dat hun concept wél werkte. Dat meldt Auto, Motor und Sport. Maar dat design blijkt nu toch niet goed genoeg te zijn. 2023 lijkt daarom wederom tegen te gaan vallen voor Lewis Hamilton en George Russell.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties