F1 Nieuws

'Max Verstappen wil Sergio Pérez niet helpen, maar juist geholpen worden'

'Max Verstappen wil Sergio Pérez niet helpen, maar juist geholpen worden'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

'Max Verstappen wil Sergio Pérez niet helpen, maar juist geholpen worden'

'Max Verstappen wil Sergio Pérez niet helpen, maar juist geholpen worden'
Red Bull Content Pool

Tijdens een interview met Formule1.nl heeft IMSA-coureur Renger van der Zande gesproken over de huidige situatie binnen Red Bull. Volgens Van der Zande is Max Verstappen de absolute nummer één en kan het voor Pérez na dit seizoen wel eens einde oefening zijn bij de Red Bull-formatie.

Sinds het debuut van Pérez bij Red Bull heeft de Mexicaan meestal het onderspit moeten delven ten opzichte van Verstappen. Ook in de WK-stand werd dat ieder seizoen pijnlijk duidelijk. Toch is Red Bull-teambaas Christian Horner veelal positief te horen over Pérez in de media. Ook Verstappen stelt dat zijn teamgenoot dé ultieme teamspeler is.

Aanvaringen tussen Verstappen en Pérez zijn dan ook zeldzaam, maar tijdens de Braziliaanse GP van afgelopen seizoen sloeg de vlam in de pan. Pérez liet Verstappen namelijk voorbij, maar ging ervan uit deze plek bij het vallen van de finishvlag weer terug te krijgen. Dit gebeurde niet en Pérez was furieus. Voor Van der Zande was de actie van Verstappen een duidelijk signaal richting de Mexicaan.

"Afgelopen seizoen heeft Max besloten dat hij geen millimeter ruimte meer wil geven aan zijn teamgenoot Pérez", zegt de Nederlandse coureur. "Max gaat Sergio niet meer helpen, maar wil juist door zijn teamgenoot geholpen worden. Max is immers dé leider van het team."

Laatste jaren van Pérez bij Red Bull

Tot aan het einde van 2024 heeft Pérez een lopend contract bij Red Bull. Toch heeft de komst van Daniel Ricciardo voor onrust gezorgd binnen Red Bull. Er wordt namelijk gesuggereerd dat de Australiër het zitje van Pérez wel eens kan 'afpakken' wanneer de Mexicaanse rijder ondermaats presteert. De claims werden door Horner naar het rijk der fabelen gestuurd, maar Van der Zande denkt dat er wel eens een kern van waarheid in de geruchten kan zitten.

"Ik ben van mening dat Pérez aan zijn laatste periode bij Red Bull begint. Ricciardo is niet voor niets aangenomen als derde coureur. Pérez voelt Ricciardo's hete adem hoe dan ook in zijn nek", besluit Van der Zande.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties