F1 Nieuws

Max Verstappen sluit zijn wintertest af met 47 rondjes op het bord

Max Verstappen sluit zijn wintertest af met 47 rondjes op het bord
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen sluit zijn wintertest af met 47 rondjes op het bord

Max Verstappen sluit zijn wintertest af met 47 rondjes op het bord
Red Bull Content Pool

De regerend Formule 1-wereldkampioen heeft zijn wintertest er alweer opzitten. Op donderdag mocht Max Verstappen de hele dag achter het stuur kruipen van de RB19, waarna hij op vrijdag alleen de middagsessie mocht gebruiken. Waar de Nederlander nog 157 rondjes reed tijdens zijn eerste testdag, waren het er een stuk minder op dag twee.

Dit kwam grotendeels door een olielek bij de nieuwe bolide van Verstappen en de rode vlag-situatie, nadat de Mercedes W14 van George Russell met een hydraulisch probleem stil viel op de baan. Uiteindelijk wist Verstappen in de vier-en-een-half uur durende testdag 47 rondjes te rijden, waarin hij de tweede snelste tijd van de dag wist te rijden.

Alleen Guanyu Zhou ging sneller dan de Limburger (1:31.610), al reed de Chinees zijn tijd op de C5 band. Verstappen deed dat op de C3 en was slechts 0.040 seconde langzamer dan de Alfa Romeo-coureur. Overigens zal de C5 volgend weekend niet gebruikt worden in Bahrein. De C3-band, dit weekend een medium, zal volgend weekend de zachtste compound zijn.

Nyck de Vries productief

De andere Nederlander op de grid, Nyck de Vries, legde meer kilometers af in de middagsessie dan Verstappen. De full-time debutant bij AlphaTauri kwam tot een totaal van 74 rondjes, waarbij zijn snelste tijd een 1:32.222 was. Nyck eindigde daarmee als vierde snelste coureur van de dag.

Ferrari sterk op de lange runs

Waar Red Bull Racing, net als gisteren, de focus in de middag vooral legde op de kwalificatieruns, was Ferrari juist bezig met de racepace. Dit is ook logisch, aangezien dat van beide teams de mindere punten waren in 2022. Charles Leclerc reed een erg sterke longrun op de C1-compound (harde band), waarmee hij dezelfde tijden reed als Max Verstappen op de C3 (zachte band volgende week).

Uiteraard weten we niet welke motorstanden er werden gebruikt en hoeveel brandstof beide coureurs bij zich droegen, maar het laat zien dat Ferrari sterker is dan het doet voordoen!

Volledig overzicht

Het volledige overzicht van de tweede testdag is hieronder te bekijken:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties