F1 Nieuws

Kevin Magnussen pakt wonderbaarlijk pole position in Brazilië

Kevin Magnussen pakt wonderbaarlijk pole position in Brazilië
F1 Nieuws

Kevin Magnussen pakt wonderbaarlijk pole position in Brazilië

Kevin Magnussen pakt wonderbaarlijk pole position in Brazilië

De Grand Prix van Brazilië kent een geweldige polesitter. Kevin Magnussen mag de Sprint op Interlagos vanaf de eerste plaats van start gaan. De Deen zette als eerste een tijd neer in de derde kwalificatiesessie, welke steeds natter werd gedurende de sessie. Bij Haas werd de pole van Magnussen gevierd als een overwinning, aangezien dit de eerste pole is in de geschiedenis van het team.

In de pitlane stonden alle tien de coureurs te wachten tot het licht op groen ging, waarbij alleen Charles Leclerc op intermediates stond. De Ferrari-coureur vroeg zich direct op de radio af of dit de juiste keuze was, maar op dat moment was het al te laat. De coureurs die op slicks stonden wisten direct een snelle ronde te rijden, waardoor Leclerc de Sprint vanaf de tiende plaats van start moet gaan.

Magnussen pole, Verstappen en Russell volgen

Aan het begin van de pitstraat stond Kevin Magnussen als eerste te wachten, waardoor hij ook als eerste een snelle ronde kon rijden. Dit bleek een schot in de roos te zijn voor K-Mag, omdat niemand sneller ging dan de Deen. Max Verstappen en George Russell kwamen nog het dichtstbij, maar ook zij konden niet voorkomen dat de Haas vanaf pole mag beginnen.

Hamilton, Pérez en Leclerc achterin de top 10

Waar Magnussen, Verstappen en Russell een positief einde hadden van de derde kwalificatie, kende Leclerc, Pérez en Hamilton een drama Q3. Leclerc werd op verkeerde banden naar buiten gestuurd en zat daarmee ook Sergio Pérez in de weg, waardoor de Monegask vanaf P10 moet starten en Pérez vanaf P9. Lewis Hamilton kreeg de snelheid simpelweg niet uit zijn Mercedes en moet de Sprint starten vanaf de achtste positie.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties