F1 Nieuws

Japanse autoverhuurder boos om actie Lewis Hamilton

Japanse autoverhuurder boos om actie Lewis Hamilton
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

Japanse autoverhuurder boos om actie Lewis Hamilton

Japanse autoverhuurder boos om actie Lewis Hamilton
Mercedes F1 Media

Lewis Hamilton heeft zich in de problemen gewerkt in Japan. De zevenvoudig wereldkampioen plaatste afgelopen week een filmpje van zichzelf, terwijl hij in een Nissan Skyline R34 GT-R scheurde. Dit deed hij door de straten van Noda, maar de autoverhuurder de auto uit het filmpje is daar niet over te spreken.

Japan heeft ontzettend strenge verkeersregels en in het filmpje van Hamilton is te zien hoe hij over de straten scheurt, donuts maakt op een parkeergarage en drifts maakt. Het zorgde voor een aantal mooie shots, maar Omoren (verhuurder) is daar niet blij mee. In een statement laat het bedrijf weten dat Hamilton deze stunts uitvoerde, zonder dat zij daar weet van hadden.

Het statement van de verhuurder luidt: "Dit is een Omoshiro huurauto, maar deze video is gemaakt zonder onze goedkeuring. Deze vorm van autorijden is ten strengste verboden".

Mogelijk maakt het verhuurbedrijf dit statement om een zware boete van de Japanse politie te voorkomen. Japan neemt verkeersregels ontzettend serieus en kan zelfs gevangenisstraffen uitdelen voor het rijden zonder vergunning. Maar niet alleen het verhuurbedrijf is kwaad, ook de Japanse bevolking kan de rijstijl van Hamilton niet waarderen.

Op Twitter worden er veel negatieve reacties geplaatst door Japanners, aangezien Hamilton de mensen op de weg 'in gevaar zou hebben gebracht' met zijn capriolen. Daarnaast is het in Japan not done om spullen van anderen te vernielen. Dat Hamilton dit met een huurauto deed, wordt hem ook niet in dank afgenomen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties