F1 Nieuws

Horner in de bres voor Andretti: 'Brengen meer dan sommige huidige teams'

Horner in de bres voor Andretti: 'Brengen meer dan sommige huidige teams'
F1 Nieuws

Horner in de bres voor Andretti: 'Brengen meer dan sommige huidige teams'

Horner in de bres voor Andretti: 'Brengen meer dan sommige huidige teams'

Het is al wekenlang een 'hot topic' in de Formule 1: de eventuele komst van Andretti Global naar de koningsklasse van de autosport. De Amerikaanse racefamilie wil, samen met Cadillac, een team opstarten in de Formule 1. Maar de bestaande teams stribbelen tegen. Zij zijn namelijk van mening dat dit ze te veel geld gaat kosten.

In de Formule 1 werkt de FIA met een prijzenpot, die wordt verdeeld onder de tien F1-teams. Als daar een elfde team bij komt, moet die pot met één meer team verdeeld worden, waardoor er per hoofd minder overblijft. Vooral voor de kleinere teams (Haas, Alfa Romeo, AlphaTauri en Williams) is dit gevaarlijk. Zij leven namelijk al op een klein budget en als dat nóg krapper wordt, kunnen ze wel eens in de problemen komen.

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner heeft de perfecte oplossing voor dit probleem: laat Liberty Media de komst van Andretti betalen. Als de eigenaren van de Formule 1 zo graag nóg een Amerikaans team toe willen voegen aan de sport, moeten ze hier zelf het geld voor ophoesten en in de prijzenpot stoppen. Dan verwacht Horner dat alle teams akkoord geven.

"Als Liberty ervoor wil betalen, denk ik niet dat er iemand een probleem mee heeft. Als het geen impact heeft en het budget van de teams niet omlaag gaat, dat is natuurlijk een groter probleem voor de kleinere teams, dan denk ik niet dat er een probleem is. Het is niks persoonlijks tegen Andretti of Cadillac, maar gewoon bedrijfseconomie", begint Horner tegen Motorsport-Total.

'Brengen meer dan sommige huidige teams'

Mocht Liberty Media besluiten om inderdaad geld in de pot te leggen voor de komst van Andretti, staat Horner er zelfs positief in. De Brit denkt dat het Amerikaanse team meer te leveren heeft dan sommige teams die nú al in de Formule 1 rijden.

"Ik zou het geweldig vinden om het Andretti-merk in de Formule 1 te zien. In sommige gevallen brengen zij meer in dan een paar van de bestaande teams. Maar ik kom weer terug op de belangrijke vraag: moeten de teams het financieren? Levert het de Formule 1 iets op? Dat zijn gesprekken die gehouden moeten worden tussen alle belanghebbenden", aldus Horner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties