F1 Nieuws

Helmut Marko schrijft Mercedes af: 'De WK-titel kunnen ze vergeten'

Helmut Marko schrijft Mercedes af: 'De WK-titel kunnen ze vergeten'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Helmut Marko schrijft Mercedes af: 'De WK-titel kunnen ze vergeten'

Helmut Marko schrijft Mercedes af: 'De WK-titel kunnen ze vergeten'
Red Bull Content Pool

In gesprek met het Duitse RTL heeft Red Bull-adviseur Helmut Marko zich uitgelaten over de vorm van Mercedes. Volgens de Oostenrijker zal 2023 opnieuw een jaar zonder échte prijzen worden voor Mercedes. Zijn eigen werkgever moet zich echter ook nog lang niet rijk rekenen, zo laat Marko optekenen.

Mercedes wilde in 2023 weer meestrijden om de beide wereldtitels. Vooralsnog lijkt daar geen sprake van te zijn. In de kwalificatie kwam het Duitse team namelijk zes tienden tekort, een achterstand die in 2022 hetzelfde was. In de race ging het vervolgens ook niet veel beter voor Mercedes.

Door het uitvallen van Ferrari-coureur Charles Leclerc leek Lewis Hamilton kortstondig kans te maken op P4, maar na een kort gevecht gooide de Brit de Mercedes-handdoek in de ring. Uiteindelijk kwamen Hamilton en teamgenoot George Russell als vijfde en zevende over de streep in Sakhir.

WK-titel buiten bereik

Afgelopen seizoen was Mercedes tijdens veel races kleurloos. Tijdens de Braziliaanse GP wist het team echter als eerste en tweede over de streep te komen. Marko is van mening dat Mercedes dit seizoen opnieuw een vrij kleurloos jaar zal kennen. "De WK-titel kunnen ze vergeten", begint Marko.

"Mercedes heeft niet één probleem, maar een heleboel problemen met de W14. In de winterstop heeft het team geen oplossing kunnen vinden. Je kunt dan niet opeens twee of drie nieuwe concepten maken. Dat gaat niet vanwege het budgetplafond. Daarnaast zal een nieuwe auto ook niet zomaar werken. Je moet het concept namelijk testen en je hebt dit seizoen geen testdagen meer", gaat de Oostenrijker verder.

Ferrari

Waar Mercedes de WK-titel kan vergeten, denkt Marko dat Ferrari het Red Bull nog wel eens knap lastig kan gaan maken. De man uit Graz ziet echter wel een probleem met de SF23. "Ze hebben een probleem met de slijtage van de Pirelli-banden. Op één snelle ronde zitten ze er echter goed bij en ze zullen vast en zeker een keer pole position claimen. Dat is echter een gebied waar wij ook veel vooruitgang weten te boeken."

Nog niet rijk rekenen

Marko ziet dus genoeg problemen bij de concurrentie dit seizoen. Een derde WK-titel voor Max Verstappen en een nieuwe constructeurstitel voor Red Bull lijkt dus slechts een kwestie van tijd te zijn. Marko houdt echter nog even een slag om de arm. "Men zegt dat we al kampioen zijn, maar Bahrein is een vreemde eend in de bijt. De race was inderdaad erg goed, maar het houdt zeker niet in dat we ineens tijdens alle races goed zullen zijn."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties