F1 Nieuws

Helmut Marko positief gestemd: 'We hebben nog iets achter de hand'

Helmut Marko positief gestemd: 'We hebben nog iets achter de hand'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Helmut Marko positief gestemd: 'We hebben nog iets achter de hand'

Helmut Marko positief gestemd: 'We hebben nog iets achter de hand'
Red Bull Content Pool

Red Bull-topman Helmut Marko is positief gestemd voor de rest van het Formule 1-seizoen. Tijdens de Grand Prix van Monaco leek Ferrari, ondanks het matige resultaat in de race, de overhand te hebben ten opzichte van Red Bull. Toch ligt de realiteit anders volgens Marko.

De RB18 van Max Verstappen en Sergio Pérez is namelijk nog altijd een aantal kilo's te zwaar. Wanneer deze overtollige kilo's van de bolide worden afgehaald, dan ziet de snelheid er ineens heel anders uit. Marko ziet de rest van het seizoen dan ook rooskleurig in.

Tijdens de GP van Monaco kwam Verstappen in iedere sessie tekort ten opzichte van zijn teamgenoot Pérez. Ook in de race leek de Nederlander pace tekort te komen op de Ferrari-coureurs voor hem. Volgens Marko was het verschil in pace bij Verstappen te danken aan één cruciaal punt op het circuit.

"Max had tijdens alle trainingen alsook in de kwalificatie moeite met de eerste bocht", zegt Marko in gesprek met Formel1.de. Bocht 1 is een cruciaal punt op het circuit aangezien de exit enorm belangrijk is. Vanaf bocht 1 loopt het circuit immers omhoog en daarom is een goede exit éxtra belangrijk.

Komende races zien er goed uit

De races in Barcelona en Monte Carlo zijn achter de rug en dat stemt Marko gelukkig. De twee circuits rond de Mediterrane Zee waren namelijk bij uitstek Ferrari-banen. De twee komende circuits zouden de Red Bull-bolide iets beter moeten liggen vanwege de lange rechte stukken in combinatie met zeer hoge topsnelheden.

"Barcelona en Monaco waren voor Ferrari, maar nu komen ook wij aan de beurt als het gaat om sterke circuits", stelt de Oostenrijker. "We kijken erg uit naar Azerbeidzjan en Canada vanwege de hoge topsnelheid. Ferrari en wij zijn erg aan elkaar gewaagd. Daarom zal het van belang zijn om de juiste window te vinden tijdens het raceweekend", besluit Marko.

De Grand Prix van Azerbeidzjan gaat komend weekend om 13:00 uur van start. Check hieronder het volledige tijdenoverzicht voor het GP-weekend aan de Kaspische Zee.

Vrijdag 10 juni:
VT1: 13:00 uur
VT2: 16:00 uur

Zaterdag 11 juni:
VT3: 13:00 uur
Kwalificatie: 16:00 uur

Zondag 12 juni:
Grand Prix van Azerbeidzjan: 13:00 uur

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties