F1 Nieuws

Guanyu Zhou slachtoffer geworden van racisme

Guanyu Zhou slachtoffer geworden van racisme
Alfa Romeo F1 Media
F1 Nieuws

Guanyu Zhou slachtoffer geworden van racisme

Guanyu Zhou slachtoffer geworden van racisme
Alfa Romeo F1 Media

De start van zijn Formule 1-carrière had Guanyu Zhou een stuk anders voor zich gezien. De Chinees, die dit seizoen zijn debuut maakt bij Alfa Romeo, werd aan het begin van het seizoen verafschuwt door fans van o.a. Theo Pourchaire en Antionio Giovinazzi, omdat Zhou had voorkomen dat zij een stoeltje in de F1 hadden dit jaar.

De reden dat deze fans zo kwaad waren, was om het feit dat Zhou ruim dertig miljoen euro vanuit Chinese sponsoren meenam naar Alfa Romeo. Hierdoor werd een Pourchaire, onderdeel van het opleidingsteam van Alfa Romeo, een stoeltje ontnomen door 'weer een paydriver'. Maar Zhou heeft laten zien dat hij meer is dan dat.

Tijdens de eerste seizoenshelft heeft de jonge Chinees zichzelf bewezen, door vaak in de buurt van Valtteri Bottas te finishen in de race. Door de nodige pech is zijn sterke seizoen nog niet te zien op de ranglijst, maar Alfa Romeo-baas Frederic Vasseur is lovend over Zhou. Toch is de man uit Shanghai zelf niet helemaal tevreden over zijn eerste jaar in de Formule 1. Dat komt mede door de haat die hij ontving aan de start van het seizoen. Dat laat hij weten aan Motorsport.com.

"Het deed best wel pijn. Als je je doel bereikt, ik eindigde in de top drie in de Formule 2 en had genoeg superlicentie punten vergaard, doet het best wel pijn als mensen jouw weg naar de F1 niet volgen, maar toch zo praten", begint Zhou over de online haat.

"In deze tijd gebruikt iedereen social media heel veel. Dat is goed, maar het heeft ook een mindere kant. Ik was best verrast toen dit gebeurde, want ik had niet verwacht dat er zoveel mensen racistische opmerkingen naar mij zouden maken", aldus de Alfa Romeo-coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties