F1 Nieuws

Grand Prix van Spanje krijgt mogelijk nieuwe locatie

Grand Prix van Spanje krijgt mogelijk nieuwe locatie
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Grand Prix van Spanje krijgt mogelijk nieuwe locatie

Grand Prix van Spanje krijgt mogelijk nieuwe locatie
Red Bull Content Pool

In november van vorig jaar maakte de Formule 1 bekend dat ze een nieuwe verbintenis hadden getekend met het Circuit de Barcelona-Catalunya, tot en met het einde van 2026. Maar de kans is aanwezig dat de race in Spanje daarna op een andere locatie verreden gaat worden. Volgens El Confidencial is Madrid namelijk geïnteresseerd in het organiseren van een Grand Prix.

De Grand Prix van Spanje staat sinds 1986 non-stop op de Formule 1-kalender, waarbij het Circuit de Catalunya sinds 1991 als thuishaven wordt gebruikt. De afgelopen jaren is het circuit onder meer en meer druk komen te staan, omdat inhalen bijna onmogelijk is en dus saaie races oplevert.

Mede hierdoor denkt Madrid een kans te maken op een plekje op de F1-kalender. Vanaf 2027 willen zij races gaan organiseren op het Jarama circuit, zo'n 40 kilometer ten noorden van de Spaanse hoofdstad. Een brief met deze plannen is al richting Stefano Domenicali gestuurd, de grote baas van de koningsklasse van de autosport.

'Madrid dé ideale locatie

Volgens de organisatie die de Spaanse GP naar Madrid wil krijgen, is el foro (bijnaam Madrid) dé ideale locatie om een F1-race te houden. "We hebben een groot en efficient transport netwerk, een fijn klimaat, eerste klas toeristische, culturele, gastronomische en natuurlijke attracties en een groot scala aan hotels. Daarnaast zijn de Madrilenen erg open en verwelkomen ze graag hun bezoekers", zo staat in de brief geschreven.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties