F1 Nieuws

George Russell doet voorspelling: 'Red Bull wint alles races in 2023'

George Russell doet voorspelling: 'Red Bull wint alles races in 2023'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

George Russell doet voorspelling: 'Red Bull wint alles races in 2023'

George Russell doet voorspelling: 'Red Bull wint alles races in 2023'
Red Bull Content Pool

Volgens George Russell kunnen Max Verstappen-fans zich opmaken voor een derde achtereenvolgende titel van hun favoriete coureur. Na de eerste race van 2023 weet de Brit het namelijk zeker: Red Bull Racing gaat alle races winnen dit seizoen, met de oppermachtige RB19.

Het was een dominante vertoning van Red Bull in Bahrein. Max Verstappen en Sergio Pérez scoorden een één-twee, waarbij Verstappen het driekwart van de race ook nog eens rustig aan kon doen en zich kon richten op het sparen van zijn banden en krachtbron. Fernando Alonso kwam - naast Pérez - het dichtste bij de Nederlander, maar moest alsnog 38 seconden toegeven in 57 ronden.

Mercedes-coureur George Russell zag na de race dat hij 56 seconden achterstand had op Verstappen, waarmee hij bijna een seconde per ronde verloor. Charles Leclerc had het over eenzelfde gat en was daar ontzettend van geschrokken. Voor Russell zou het dan ook geen verrassing zijn als Red Bull alles wint in 2023.

"Red Bull heeft het kampioenschap nu al voor elkaar. Ik denk niet dat er iemand is die met hun kan vechten dit jaar. Ik gok dat zij alle races gaan winnen dat seizoen. Dat is mijn voorspelling. Met de snelheid de ze hebben, zie ik niemand ze aanvallen", zo begint de Brit.

Red Bull nóg sneller dan ze lieten zien

Volgens de winnaar van de Braziliaanse Grand Prix in 2022 kan Red Bull nog veel sneller gaan, als ze de set-up in orde krijgen. Tijdens de testdagen was de RB19 nóg beter dan tijdens het eerste raceweekend in Bahrein. Als ze de balans op orde weten te krijgen, gaat Max Verstappen het erg makkelijk krijgen dit jaar.

"Hun snelheid was dit weekend minder goed dan tijdens de testdagen, wat gek was. Maar ze hebben het makkelijk en kunnen doen wat ze willen. Misschien pakken ze niet overal de pole, omdat Ferrari wel competitief is in de kwalificaties, maar als het op racepace aankomt... Daar zitten ze in een heel, heel sterke positie", aldus Russell.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties