F1 Nieuws

Franz Tost verwacht Hamilton niet meer terug aan het front

Franz Tost verwacht Hamilton niet meer terug aan het front
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

Franz Tost verwacht Hamilton niet meer terug aan het front

Franz Tost verwacht Hamilton niet meer terug aan het front
Mercedes F1 Media

Max Verstappen won het 2022 Formule 1-kampioen met complete dominantie. De Nederlander wist 15 van de 22 races te winnen en had aan het einde van de rit 146 punten méér dan Charles Leclerc, de nummer twee in het kampioenschap. Voor 2023 wordt er een spannendere strijd verwacht.

Jos Verstappen gaf eerder al aan dat Max een jaar als 2022 niet meer mee zal maken. Zoveel races winnen in één seizoen is niet normaal in de Formule 1 en de vader van de tweevoudig wereldkampioen verwacht dan ook dat hij in 2023 harder zal moeten vechten voor de titel. Dat denkt Franz Tost ook.

De teambaas van AlphaTauri laat in gesprek met het Spaanse Marca weten dat Verstappen volgend jaar concurrentie zal krijgen van twee coureurs, maar daar hoort Lewis Hamilton volgens hem niet bij. Volgens de Oostenrijker heeft George Russell dit seizoen al bewezen dat hij beter is dan de zevenvoudig wereldkampioen.

"De superioriteit die Max Verstappen en Red Bull Racing dit jaar lieten zien, is vrij zeldzaam. Ik verwacht [volgend jaar] een driestrijd tussen Max, Charles Leclerc en George Russell, die nu al sterker is dan Lewis Hamilton", zo begint Tost.

Red Bull gaat FIA-straf overkomen

Om er een driestrijd van te maken, moeten Red Bull Racing, Ferrari én Mercedes volgend jaar een goede auto bouwen. Voor Red Bull kan dat misschien nog wel eens lastig zijn, aangezien zij minder tijd mogen besteden in de windtunnel, door het overschrijden van het budgetlimiet in 2021.

Volgens Tost gaat Red Bull dat zeker voelen, maar verwacht hij wel dat het team van Verstappen mee gaat doen om de titels: "De FIA-sanctie zal zeker een negatieve invloed hebben op Red Bull Racing, ook al beschikt het team over enkele van de beste ingenieurs. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat Red Bull Racing opnieuw voor de wereldtitel kan strijden", aldus de AlphaTauri-baas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties