F1 Nieuws

Ferrari ziet zichzelf als favoriet in Jeddah ondanks valse start in Bahrein

Ferrari ziet zichzelf als favoriet in Jeddah ondanks valse start in Bahrein
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Ferrari ziet zichzelf als favoriet in Jeddah ondanks valse start in Bahrein

Ferrari ziet zichzelf als favoriet in Jeddah ondanks valse start in Bahrein
Red Bull Content Pool

De Ferrari SF-23 zou een eenzitter zijn van 'ongekende snelheid'. Zo werd de Ferrari-bolide voor 2023 aangekondigd door Benedetto Vigna, de CEO van het Italiaanse merk. Maar in Bahrein was daar niet veel van te merken. Voor zijn uitvalbeurt verloor Charles Leclerc meer dan zes tienden van een seconde ten opzichte van Max Verstappen en Carlos Sainz kwam zelfs meer dan een seconde tekort.

Dit zorgde ervoor dat Ferrari de eerste race van het jaar afsloot met een vierde plaats en een DNF, door een probleem in het elektronische gedeelte van de krachtbron van Charles Leclerc. Sinds de race in Bahrein komen er veel berichten naar buiten over een crisis binnen Maranello. Italiaanse kranten zijn ervan overtuigd dat de bom op barsten staat binnen Ferrari.

Maar in het team zelf heerst er rust. Marc Gené, ambassadeur en testrijder van Ferrari, laat in de F1 Nation-podcast namelijk weten dat het team zich volledig focust op de Grand Prix van Saoedi-Arabië, welke aankomend weekend op de planning staat. Gené denkt dat Ferrari de grote favoriet is voor de overwinning op het stratencircuit van Jeddah. Dit komt doordat de Ferrari-motor én de drag is verbeterd dit jaar.

"Het is erg afhankelijk van het circuit. Maar het positieve punt is dat Ferrari dit jaar erg snel is op de rechte stukken. Dat kon je al zien in Bahrein, toen we moesten verdedigen tegen Aston Martin en Mercedes. Dat was juist onze achilleshiel. Zelfs met DRS was onze snelheid op de rechte stukken niet goed te noemen", zo begint Gené.

Ferrari erg sterk in Jeddah

Waar Ferrari het in Bahrein verloor op bandenslijtage, zal dat in Jeddah niet zo'n probleem zijn. Het asfalt is daar lange na niet zo ruw als op het Bahrain International Circuit en er ligt meer focus op de voorbanden, in plaats van de achterbanden. Dit gaat Ferrari helpen in hun gevecht met Red Bull, denkt Gené.

"Bahrein is een heel specifiek circuit. Jeddah gaat voor ons erg belangrijk zijn. Het is een circuit met hoge snelheid, dus ik verwacht dat onze auto daar erg sterk zal zijn. Leclerc had in Bahrein al op pole kunnen staan, dus ik weet zeker dat we ze kunnen verslaan", aldus de Spanjaard.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties