F1 Nieuws

Ferrari geeft uitslag na onderzoek geplofte motor Leclerc

Ferrari geeft uitslag na onderzoek geplofte motor Leclerc
Ferrari F1 Media
F1 Nieuws

Ferrari geeft uitslag na onderzoek geplofte motor Leclerc

Ferrari geeft uitslag na onderzoek geplofte motor Leclerc
Ferrari F1 Media

De motor van Charles Leclerc, die in Azerbeidzjan het loodje legde, is niet meer te herstellen. Dat heeft Ferrari vastgesteld, nadat de krachtbron terug is gegaan naar Maranello. De Italiaanse renstal kreeg de krachtbron gisteren binnen, waarna deze helemaal uit elkaar is gehaald en onderzocht. Het gevreesde scenario werd werkelijkheid.

Voor Charles Leclerc betekent het dat hij nu al aan zijn derde motor van het seizoen zit, waardoor hij voor de rest van het jaar geen motorwissel meer mag nemen, als hij zonder gridstraffen het seizoen door wil komen. Maar mogelijk krijgt de Monegask dit weekend al een gridstraf, als hij besluit om een nieuwe turbo te nemen.

Leclerc heeft nog maar één werkende turbo over. Het gaat hierbij om het onderdeel wat in de eerste motor van de Ferrari-coureur zat en welke vijf volledige raceweekenden afgelegd heeft. De kans op kuren is daarmee hoog, waardoor Leclerc mogelijk kiest om dit weekend zijn vierde turbo te nemen. Mocht hij dit doen, wordt hij tien plaatsen naar achter gezet op de grid.

'Motor kapot als gevolg van probleem in Spanje'

Volgens Ferrari is de motor die is geploft in Baku 'een gevolg van het probleem in Spanje'. Leclerc viel in Barcelona uit met een kapotte turbo, die ook gelijk de MGU-H beschadigd had. Beide onderdelen waren niet meer te herstellen, waarna hij in Azerbeidzjan nieuwe onderdelen kreeg.

Maar die begaven het al na twintig rondes, als een gevolg van het probleem in Spanje dus. Ferrari laat weten dat ze zich geen zorgen maken over verdere problemen, aangezien er al maatregelen genomen zijn om de motor te versterken én de situatie inmiddels 'onder controle' is.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties