F1 Nieuws

David Coulthard ziet Toto Wolff uit zijn slof schieten: 'Dat was bruut'

David Coulthard ziet Toto Wolff uit zijn slof schieten: 'Dat was bruut'
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

David Coulthard ziet Toto Wolff uit zijn slof schieten: 'Dat was bruut'

David Coulthard ziet Toto Wolff uit zijn slof schieten: 'Dat was bruut'
Mercedes F1 Media

In gesprek met Channel 4 heeft oud-coureur David Coulthard teruggeblikt op het eerste raceweekend van Mercedes. Volgens de voormalig Red Bull-coureur was de reactie van Mercedes-teambaas Toto Wolff richting zijn werknemers zwaar over the top.

Mercedes legde slechts één shakedown van 100 kilometer, drie testdagen en één raceweekend af met de W14. Toch is de 2023-bolide volgens Wolff en Lewis Hamilton nu al aan vervanging toe. De twee heren zien het huidige concept van de bolide namelijk niet meer zitten en stellen dat er drastische wijzigingen nodig zijn om Mercedes weer bovenaan de tijdenlijst te krijgen. Wolff stelde zelfs dat de GP van Bahrein de slechtste dag ooit was van zijn team.

"Het is niet alsof we even drie tienden moeten zien te vinden en dat we dan weer gelijk vooraan meedoen", zei Wolff na afloop van de race in Sakhir. "We moeten echt serieuze snelheid zien te vinden om weer mee te kunnen doen om de titel. Ik hou niemand voor de gek en ik probeer al jarenlang zo transparant mogelijk te zijn. Dit is de situatie waarin we ons nu bevinden. Het gat is heel erg groot en we hebben niets aan kleine stapjes iedere week. De andere teams zetten die stapjes namelijk ook."

Schrikwekkend

De woorden van Wolff zorgden voor een ware schrikreactie aan het adres van Coulthard. De voormalig Red Bull-piloot is dan ook van mening dat de woorden van de Oostenrijkse teambaas van Mercedes veel te overdreven zijn. "Dat was bruut", zegt Coulthard, gevraagd naar de reactie van Wolff.

"De auto is net zes dagen oud, dus ik snap niet hoe je zoiets nu al kunt zeggen. Mercedes heeft natuurlijk wel een hele andere sidepod-filosofie dan de rest van het Formule 1-veld. Het lijkt er nu steeds meer op dat ze de filosofie van de meute moeten gaan volgen. Toch vind ik de reactie van Wolff een trap in het gezicht van alle Mercedes-engineers."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties