F1 Nieuws

Crisis bij Mercedes: technisch directeur ontvangt ultimatum

Crisis bij Mercedes: technisch directeur ontvangt ultimatum
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

Crisis bij Mercedes: technisch directeur ontvangt ultimatum

Crisis bij Mercedes: technisch directeur ontvangt ultimatum
Mercedes F1 Media

De sfeer binnen het team van Mercedes is wel eens beter geweest. Het team dat tussen 2014 en 2021 vijftien kampioenschappen wist te scoren, had in 2022 een bijzonder lastig jaar, waarin er slechts één overwinning te vieren was. Maar dit jaar kan misschien wel nóg pijnlijker worden voor Mercedes.

George Russell heeft in ieder geval geen enkel vertrouwen in de W14 en denkt dat Red Bull Racing iedere race gaat winnen in 2023. De jonge Brit, die vorig jaar nog op de hoogste trede van het podium stond in Brazilië, heeft het gevoel dat de Red Bull RB19 een seconde per ronde sneller is dan wie dan ook.

Ook Toto Wolff ziet het somber in. De Oostenrijker riep na de Grand Prix van Bahrein dat de openingsrace van 2023 'niks positiefs' te bieden had en dat het één van de slechtste dagen uit zijn F1-carrière was.

Lewis Hamilton boos op ontwerpers

Maar de échte woede zit bij Lewis Hamilton. De zevenvoudig wereldkampioen liet op woensdag weten dat het ontwerpteam van Mercedes 'niet naar hem geluisterd heeft' in 2022, waardoor het Duitse team nu nog verder is afgegleden. Volgens Hamilton heeft hij na al zijn ervaring in de Formule 1 genoeg knowhow over hoe een auto ontwikkeld hoort te worden en de W14 is niet de manier waarop hij dat zou willen zien.

Mike Elliott krijgt ultimatum

Dat het daadwerkelijk crisis is bij Mercedes, weet Formu1a.uno te melden. De Italiaanse website weet dat Mike Elliott, technisch directeur van het team uit Brackley, een ultimatum gekregen heeft. Mercedes heeft nu twee concepten in de windtunnel zitten en moet snel gaan beslissen welk concept ze gaan gebruiken voor de toekomst.

Weten Elliott en zijn team hier niet de juiste keuze in te maken en Mercedes terug naar de top te brengen, is hij zijn positie allerminst zeker. Nadat Mercedes terugkwam uit Bahrein heeft er een crisisoverleg plaatsgevonden in Brackley, waarbij Elliott is verteld dat hij nog één kans krijgt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties