F1 Nieuws

Concurrenten vrezen comeback Mercedes: 'Ze gaan wakker worden'

Concurrenten vrezen comeback Mercedes: 'Ze gaan wakker worden'
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

Concurrenten vrezen comeback Mercedes: 'Ze gaan wakker worden'

Concurrenten vrezen comeback Mercedes: 'Ze gaan wakker worden'
Mercedes F1 Media

Hoewel Mercedes een dramatische start heeft gemaakt aan het 2023-seizoen en er intern redelijk wat onrust heerst, verwacht men bij Ferrari en Red Bull Racing dat dat niet lang zal aanhouden. Volgens Fred Vasseur en Helmut Marko zal Mercedes gedurende het seizoen weer gewoon terugkeren aan het front.

Lewis Hamilton, George Russell en Toto Wolff zien het allemaal niet meer zitten dit jaar. Volgens het Mercedes-trio is het kampioenschap al vergeven en gaan Max Verstappen en Red Bull Racing er in 2023 met de titel vandoor. Daarnaast beginnen de eerste scheurtjes in de relatie tussen Hamilton en Mercedes te ontstaan, na de uitspraken van de Brit tegenover BBC 5 Live.

Maar volgens Fred Vasseur betekent dat helemaal niets. Het Duitse team heeft op dit moment twee nieuwe concepten in de windtunnel staan en binnenkort zal het één van de twee gaan gebruiken als nieuwe bolide. De Ferrari-teambaas denkt dat dat het startschot zal zijn van een Mercedes-comeback.

"De eerste race is pas net geweest, dus we kunnen nog geen conclusies trekken. Ik denk dat Mercedes snel wakker zal worden, we weten niet eens wat er volgende week gaat gebeuren. De volgende race in Jeddah gaat een heel ander verhaal worden, met compleet anders asfalt. Laten we dus afwachten tot Jeddah zodat we een beter beeld hebben", aldus Vasseur tegenover Autosport.

Ook Helmut Marko gelooft in terugkeer Mercedes

Niet alleen bij Ferrari denkt men dat de Duitsers terug gaan keren aan het front. Ook bij Red Bull Racing heerst er het gevoel dat als Mercedes de huidige problemen op weet te lossen, het in no-time terug is op het oude niveau.

"Het is nog lastig te zeggen na race één. Er zijn nog veel concurrenten over (voor de titel, red.). Ik geloof dat Mercedes beter en beter wordt gedurende het seizoen", aldus Red Bull-adviseur Helmut Marko.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties