F1 Nieuws

'Charles Leclerc vraagt spoedoverleg aan met Ferrari-president'

'Charles Leclerc vraagt spoedoverleg aan met Ferrari-president'
Ferrari F1 Media
F1 Nieuws

'Charles Leclerc vraagt spoedoverleg aan met Ferrari-president'

'Charles Leclerc vraagt spoedoverleg aan met Ferrari-president'
Ferrari F1 Media

De bom dreigt te gaan barsten bij Ferrari. Dat nieuws wist Corriere della Sera te melden, nadat de relatie tussen Fred Vasseur en Ferrari-CEO Benedetto Vigna was verzuurd. Maar ook bij Charles Leclerc heerst er onrust. De Monegask, die het Italiaanse team aan de eerste titel sinds 2008 moet helpen, heeft een spoedoverleg aangevraagd met John Elkann.

Zo schrijft Gazzetta dello Sport. De bekendste en meest gelezen krant van Italië meldt dat Leclerc in Maranello een gesprek heeft geëist met Elkann, de president van FIAT - daarmee Ferrari - om zijn zorgen te uiten over de gang van zaken binnen het team. In de laatste maanden is de spanning hoog opgelopen binnen de Scuderia.

Onder andere Mattia Binotto, David Sanchez, Gino Rosato en Jonathan Giacobazzi zijn al vertrokken. Laurent Mekies (assistent-teambaas) en Enrico Cardile (technisch directeur) zitten ook te denken aan een overstap naar een ander team of organisatie. Dit zorgt ervoor dat Leclerc zich zorgen maakt over de toekomst.

Ook prestaties onderdeel van zorgen

Maar niet alleen het feit dat er zoveel personeel vertrekt bij Ferrari is voor Leclerc reden om zich zorgen te maken. Tijdens de openingsrace van 2023 kwam de Monegask meer dan een halve seconde per ronde tekort op Max Verstappen in de RB19 én viel hij ook nog eens uit met betrouwbaarheidsproblemen. Net als vorig jaar lijkt Ferrari weer een lastig seizoen tegemoet te gaan en het contract van Leclerc loopt tot en met het einde van 2024.

Er zijn nog geen gesprekken gaande over het verlengen van dit contract en er gaan al jaren geruchten dat Mercedes een gooi wil doen naar de diensten van Leclerc, na volgend seizoen. Als Ferrari de prestaties van de SF-23 niet weet te verbeteren en telkens personeel ziet vertrekken, is de kans aanwezig dat ook Leclerc het schip verlaat. Volgens Gazzetta voelt Leclerc dat zijn tijd om een titel te winnen bij Ferrari begint te dringen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties