F1 Nieuws

Charles Leclerc geeft Max Verstappen rugdekking in strijd met Mercedes

Charles Leclerc geeft Max Verstappen rugdekking in strijd met Mercedes
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Charles Leclerc geeft Max Verstappen rugdekking in strijd met Mercedes

Charles Leclerc geeft Max Verstappen rugdekking in strijd met Mercedes
Red Bull Content Pool

Max Verstappen was in Canada erg duidelijk: 'Als Mercedes niet veilig kan rijden met hun auto, is dat hun probleem en niet die van de FIA'. Dit vertelde de Nederlander nadat het bestuursorgaan met een Technical Directive kwam, waarin stond dat het stuiteren op hoge snelheid - porpoising - aangepakt ging worden.

Volgens Verstappen wordt Mercedes gewoon geholpen door de FIA, omdat ze het stuiteren makkelijk kunnen voorkomen door hun rijhoogte te verhogen. Toto Wollf, Lewis Hamilton en George Russell ontkenden dat. Zij lieten weten dat hun auto geen porpoising meer heeft, maar dat de W13 hard op de grond knalt, omdat alle auto's te stijf zijn dit jaar.

Mercedes wil het liefst actieve veringen terug zien in de Formule 1, om dit probleem te tackelen, maar daar zijn de andere teams fel op tegen. Dat het Duitse team de 2022-regels verkeerd geïnterpreteerd heeft, betekent niet dat de andere renstallen benadeeld moeten gaan worden. Max Verstappen is, samen met Christian Horner, het meest vocale lid van dit clubje.

Verstappen krijgt rugdekking van Leclerc

Maar Verstappen krijgt nu bijval uit onverwachte hoek. Ferrari stuitert ook flink op de rechte stukken, maar weet hier goed mee om te gaan. De F1-75 is de snelste auto van de baan, ondanks het stuiteren. Carlos Sainz heeft er wel last van en was samen met Hamilton en Russell aan het roepen om een wijziging, maar teamgenoot Charles Leclerc is het daar totaal niet mee eens.

De Monegask is van mening dat de veiligheid van coureurs voorop staat, maar roept de FIA ook op om niet te vergeten hoeveel werk de teams hebben verricht om het porpoising onder controle te krijgen. Als Mercedes nu zomaar geholpen wordt, is al dat werk voor niks geweest.

"Sinds het begin van het seizoen is het stoppen van dit probleem(porpoising, red.)onze grootste prioriteit geweest. Er mag niet onderschat worden hoeveel werk hier in heeft gezeten. We hebben al zoveel stappen gemaakt en nu zou al dat harde werk de prullenbak in moeten, omdat één team het minder voor elkaar heeft dan de rest? Ik denk dat er andere oplossingen zijn", aldus Leclerc.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties