F1 Nieuws

Carlos Sainz ziet seizoen nu al somber in voor Ferrari: 'Net zo slecht als vorig jaar'

Carlos Sainz ziet seizoen nu al somber in voor Ferrari: 'Net zo slecht als vorig jaar'
Ferrari F1 Media
F1 Nieuws

Carlos Sainz ziet seizoen nu al somber in voor Ferrari: 'Net zo slecht als vorig jaar'

Carlos Sainz ziet seizoen nu al somber in voor Ferrari: 'Net zo slecht als vorig jaar'
Ferrari F1 Media

In gesprek met RacingNews365 heeft Ferrari-coureur Carlos Sainz teruggeblikt op zijn race in Bahrein. Ook kijkt de Spanjaard vooruit naar de rest van het seizoen. Daarbij laat Sainz merken dat hij de rest van 2023 somber inziet voor Ferrari.

Sainz begon de race vanaf de vierde stek en beleefde op die plek lange tijd een eenzame race. Pas nadat zijn teamgenoot Charles Leclerc was uitgevallen kreeg Sainz iets te doen. Aston Martin-coureur Fernando Alonso en Mercedes-piloot Lewis Hamilton zaten hem namelijk op de hielen voor de laatste podiumplek van de race. Alleen Alonso wist zijn landgenoot voorbij te steken. Hamilton slaagde er namelijk niet in om de rode bolide van de man uit Madrid in te halen.

Eenzaam

Hoe somber zijn race ook verliep, Sainz zelf had niets anders verwacht. "De race verliep zoals we hadden gedacht. De Red Bulls reden vrij snel weg en er eindigde een Aston Martin voor ons. Dat is momenteel de realiteit waarin we leven als Ferrari zijnde. Pushen kost ons namelijk posities. We gaan erop achteruit als we pushen. Het is by far ons minst sterke punt van dit seizoen." Anders dan Ferrari konden Red Bull en Aston Martin wél pushen tijdens de race. Hoe dat kan, is voor Sainz één groot raadsel.

"Red Bull en Aston Martin kunnen iets met hun banden waar wij niets van begrijpen. Als wij hetzelfde als zij doen, dan vergalopperen we namelijk onze hele race. Zij (Red Bull en Aston Martin, red.) hebben iets gevonden. Je ziet ze namelijk pushen en glijden op hun banden, maar ze hebben haast geen bandenslijtage. Als wij pushen, dan worden onze banden extreem warm. Hopelijk hebben we hier op andere circuits minder last van. We moeten het gaan onderzoeken", zegt Sainz.

Geen vooruitgang

Afgelopen seizoen liet Ferrari weten dat het in 2023 minder slijtage wilde hebben op haar banden. Volgens Sainz is daar tot op heden echter nog niets van te merken. "Het (de bandenslijtage, red.) is nog net zo slecht als vorig jaar. Het verschil met de andere teams is dat zij er nauwelijks last van hebben. Het is gewoon super makkelijk te zien! Max en Fernando kunnen namelijk allebei super hard pushen terwijl wij continu moeten sparen. Vorig jaar had Red Bull hier al een voordeel mee in de race, maar nu lijken ze een nog groter voordeel te hebben. We hebben als team dus het nodige huiswerk te doen", besluit de Spanjaard.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties