F1 Nieuws

Aston Martin waarschuwt concurrentie: 'Dit is niet ons eindproduct'

Aston Martin waarschuwt concurrentie: 'Dit is niet ons eindproduct'
Aston Martin F1 Media
F1 Nieuws

Aston Martin waarschuwt concurrentie: 'Dit is niet ons eindproduct'

Aston Martin waarschuwt concurrentie: 'Dit is niet ons eindproduct'
Aston Martin F1 Media

Voor wie dacht dat Aston Martin genoegen neemt met het podium van Fernando Alonso in Bahrein, heeft het helemaal mis. Het team van Lawrence Stroll is pas net begonnen. De AMR23 heeft een enorme stap gemaakt afgelopen winter en Alonso heeft slecht nieuws voor de concurrentie: de auto die hij nu gebruikt is het basismodel.

Tijdens de Grand Prix van Bahrein in 2022 was Aston Martin het laatste team. Nico Hülkenberg (die inviel voor de zieke Sebastian Vettel) en Lance Stroll eindigden kansloos achterin het veld. We spoelen één jaar vooruit en Aston Martin is ineens het tweede snelste team van de Formule 1-grid. Dit heeft deels te maken met de tegenvallende resultaten van Mercedes en Ferrari, maar ook door de imposante sprong van het Britse team.

De AMR23 is deels gebaseerd op de Red Bull RB18 - niet verwonderlijk aangezien Aston Martin zeven ingenieurs van Red Bull Racing overnam - en de cijfers uit de windtunnel lieten zien dat zij deze winter al sneller waren dan de RB18 in 2022 was geweest. Helaas voor Aston Martin hebben Adrian Newey en zijn team ook niet stilgezeten en is de RB19 bijna een seconde sneller geworden.

Niet het eindproduct

Maar ook bij Aston Martin zit er nog veel in de pijpleiding. Volgens Fernando Alonso is de auto waarmee hij het podium behaalde in Bahrein slechts een basisversie. Aan het einde van het seizoen zal de AMR23 er voor twee-derde anders uitzien.

"Dit is niet het eindproduct. Dit is slechts de basisauto van ons concept dat we deze winter hebben ontwikkeld. We hebben 95% van de auto moeten veranderen, dus ik weet zeker dat er nog veel meer te leren is over de bolide. Er komt nog veel meer van onze kant. Ik heb het volledige vertrouwen in ons team. Ze weten wat ze doen, dus hopelijk kunnen we ons al snel verbeteren", aldus Alonso.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties